Over ons

Football Skills Nederland

Je kunt pas studeren als je kunt lezen. Zo omschreef de legendarische voetbaltrainer Wiel Coërver ooit het belang van een goede basistechniek voor een voetballer. Ben je baas over de bal, dan kun je ook je verdere spel ontwikkelen. Met die filosofie indachtig geeft Football Skills Nederland sinds 2013 trainingen aan jonge voetballers, van F-pupil tot B-junior.

Football Skills Nederland is opgericht door Raymond Zwildens en Michel Hordijk. De eerste heeft zijn gehele jeugd gespeeld in alle selectie elftallen van SBV Excelsior en speelde ook enkele eredivisiewedstrijden namens Excelsior en Hordijk heeft bij vele profclubs als jeugdtrainer gewerkt.

Het begon allemaal als Football Skills Ambacht op een achteraf veld van ASWH , met zo’n 35 talenten, maar als snel bleek dat er veel belangstelling was voor onze werkwijze en professionaliteit.Inmiddels is de voetbalschool uitgebreid met een locatie in Zwijndrecht en is de technische staf rond om Raymond Zwildens flink uitgebreid, zo zijn er loop/conditie trainers aanwezig, zijn er op elk onderdeel meerdere trainers actief en heeft FSN ook zijn eigen keepersafdeling (GES keepers school) met Wim Berends als hooft verantwoordelijke.


Op zondagen in het voorjaar en najaar word er training gegeven, vol technische vormen met veel balcontact.

Football Skills Nederland wil jonge voetballertjes plezier bieden en ze daarnaast inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Op welk niveau ze ook spelen. ,,Wij kunnen in vijftien trainingen natuurlijk niet garanderen dat jongens straks in het eerste elftal van hun club spelen. Maar we helpen ze wel op weg om hun eigen top te halen. Dat kan iedereen. Of je nu in de F8 speelt of in de D1. 

We laten je oefeningen doen die je bij je eigen club niet tegenkomt en helpen je zo wat stapjes vooruit te zetten.’’